Flori de iarna – specii si culori

In anotimpul rece exista cateva specii de flori de iarna care sunt foarte putin pretentioase la temperatura sau lumina.

Plante vii – flori de iarna in ghiveci


Una dintre cele mai renumite flori care rezista in anotimpul rece este Craciunita (Steaua Craciunului) sau, dupa denumirea stiintifica Euphorbia pulcherrima. Craciunitele sunt flori foarte usor de intretinut in apartament. Datorita faptului ca au capacitatea de a-si colora frunzele in rosu, in perioada sarbatorilor de iarna, Craciunitele au devenit un simbol al acestei perioade. Ele nu trebuie udate excesiv, rezistand pana la o saptamana fara apa, dar pentru a le mentine frunzele proaspete, este recomandat sa le udati in fiecare zi cu o cantitate mica de apa. Aveti grija sa nu mentineti umezeala in ghiveciul Craciunitei!

Printre florile in ghiveci care rezista iarna si sunt foarte putin pretentioase se numara si yucca, trandafirul pitic, anthurium, vriesa, etc.

 

Buchete – flori de iarna


Si pentru ca iarna este perioada ideala pentru a face cadouri, in acest anotimp este de preferat sa daruiti flori albe, rosii sau verzi, in spiritul sarbatorilor.

Daca vreti sa trimiteti flori de iarna care sa exprime atmosfera feerica de afara, alegeti buchete in alb formate din crizanteme, trandafiri, orhidee, cale sau chiar garoafe, cu cateva crengute de brad, pentru a reda mirosul specific de sarbatoare.

Pentru un cadou deosebit, puteti alege si buchete mixte de flori de iarna, in alb si rosu, culorile specifice Craciunului.

Nu uitati, atunci cand daruiti flori, este foarte important ca acestea sa fie proaspete, de aceea este recomandat sa apelati la o florarie de incredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>